fbpx

Paleface & Jyväskylä Big Band

Wine Gardenissa kuullaan maailman ensiesitys!

Jyväskylä Big Band ja Paleface ovat sovittaneet tilaustyönä ohjelmiston, joka koostuu pääasiassa Palefacen Emma-palkintoja kahmineen Helsinki – Shangri-La -albumin kappaleista. 

Luvassa on häikäisevä spektaakkeli, joka kruunaa tunnelmallisen Wine Garden -viikonlopun!

Paleface (Karri Miettinen) on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisimmistä rap-artisteista. Esikoisalbumi ”The Pale Ontologist” (2001) oli kotimaisen hip-hopin kentällä kulmakivi ja se huomattiin myös ulkomailla. Hittisinglet kuten ”Back to Square One” sekä ”The Ultimate Jedi Mind Trick – Episode IV” ovat varmasti jääneet ihmisten mieliin, ja ne toivat Palefacelle kuuntelijoita myös kaikkien genrerajojen ulkopuolelta. Vuonna 2003 julkaistu kakkosalbumi ”Quarter Past” jatkoi samaa linjaa edeltäjänsä kanssa. Viimeistään silloin oli selvää, että Paleface oli raivannut paikkansa Suomen musiikkigenren eturiviin ja kiistattomasti kotimaisen hip-hopin kovimmaksi nimeksi, valtiaan paikalle.

Jyväskylä Big Band on yksi Suomen aktiivisimmista big bandeistä. Se on tehnyt yhteistyötä monien koti- ja ulkomaisten solistien ja säveltäjien kanssa sekä toteuttanut poikkitaiteellisia produktioita. Omien konserttiensa lisäksi JBB on esiintynyt eri tapahtumissa, yritystilaisuuksissa sekä useilla suomalaisilla festivaaleilla, kuten Jyväskylän Kesä, Jyväskylä Summer Jazz, Tanssin Aika, Lahden Jazztori, Oulun musiikkijuhlat ja Imatra Big Band Festival. Ilkka Mäkitalo on toiminut orkesterin kapellimestarina ja taiteellisena johtajana vuodesta 1995 alkaen.

en_GBEnglish