fbpx

Nina Mya

Nina Mya on palkittu suomalainen jazzlaulaja ja säveltäjä. Hän on julkaissut neljä albumia: Flying Solo (Fredriksson Music 2012), Our Time (Texicalli Records 2014) ja Closure (Fredriksson Music 2016), joista viimeisin keräsi ylistyksiä myös kansainvälisesti Saksan julkaisun myötä. 

Myaa on ylistetty teknisesti taidokkaasta vivahteikkaasta äänestään, vahvasta tulkinnastaan, energisestä lavakarismasta sekä afroamerikkalaisen perinteen kunnioittamisesta – jazzin, soulin ja gospelin yhdistyessä luontevasti. 

Oman yhtyeensä ohella Mya on uransa varrella esiintynyt useiden kotimaisten ja ulkomaisten nimekkäiden artistien ja yhtyeiden kanssa, esimerkiksi Jukkis Uotilan, Iiro Rantalan, Frank McCombin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. 

Uusin albumi, Just Another Lonely Soul, julkaistiin heinäkuussa 2021 ja Wine Gardenissa päästäänkin kuulemaan pääasiallisesti uusimman julkaisun ohjelmistoa. 

Levy on aiempaan poiketen selvemmin soulia, jossa kuitenkin kuuluvat edelleen jazzvaikutteet niin harmonioissa, kuin loistavien muusikoiden soitossakin. Sävellykset ja tekstit ovat Myan omaa käsialaa, ja kappaleiden vaikutteissa soi vahvasti 1960- ja 1970-lukujen soul jazz ja soul.

fiFinnish