Esiintyjät

Musiikkiesiintyjät on nyt julkaistu! Tapahtuman valovoimaiset artistit valloittavat Lounaispuiston lavalla viikonlopun aikana. Lisätietoja esiintyjien aikatauluista ”Ohjelma”-osiossa.

Marian Petrescu Trio

Perjantaina 30.8.

klo 19.00

Perjantain 30.8. jazz-illan avaa tyylikkäästi Marian Petrescu Trio!

Festivaaliohjelman ensimmäisenä artistina lavan haltuunsa ottava Marian tunnetaan säkenöivänä lavapersoonana ja energisenä tulkitsijana.

Marian Petrescu syntyi muusikoiden perheeseen Bukarestissa 1970 ja on soittanut pianoa aina neljävuotiaasta saakka. Klassisen musiikin opinnot Ruotsissa ja myöhemmin Sibelius Akatemiassa loivat vahvan pohjan uralle ja poikivat myöhemmin kiinnostuksen jazz-musiikkiin sekä improvisaation jännittävään maailmaan. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Pori Jazz-festivaaleilla vain 15-vuotiaana!

Marianin uraa on merkittävästi muovannut kansainvälinen menestys sekä lukuisat esiintymiset suurillakin lavoilla musiikkimaailman kirkkaimpien tähtien kanssa, kuten Arturo Sandoval, Al Jarreau, Didier Lockwood, Jon Larsen, Tony Williams, Ray Charles Band, James Morrison etc.

Marian Petrescu on monivivahteinen, uskomattoman lahjakas muusikko ja nauttii kaikista jazz-musiikin variaatioista. Hän kohtelee pianoaan kuin se olisi hänen paras ystävänsä, sparraajansa sekä rakastajattarensa.
Marianin pariisilainen mentori, Martial Solal, kutsuu häntä nimellä “the Horowitz of Jazz Piano”. Marian tyyli on erottuva ja selkeä, eikä Oscar Peterson-vaikutteita voi olla huomaamatta.

Lounaispuiston lavalla tullaankin näkemään häikäisevä pianokonsertto!

Osmo Ikonen & Jyväskylä Big Band plays Sinatra

 Perjantaina 30.8.

klo 21.30

Luvassa on svengaavaa tunnelmointia, kun Sinatran saappaisiin astuu huikea Osmo Ikonen!

Kaikkien tuntemat Sinatran klassikkokappaleet pääsevät oikeuksiinsa Ikosen ja Jyväskylä Big Bandin käsittelyssä perinteisinä big band -sovituksina Perjantaina 30.8.

Suomen monipuolisimpiin muusikoihin lukeutuva Osmo Ikonen on todellinen multitalentti, joka on julkaissut kaksi sooloalbumia, Stories From Within (2008) ja Heaven Or Hell Is Just A State Of Mind (2010) sekä EP:n “Let It Out” (2015). Oman soolouransa lisäksi Ikonen tunnetaan muun muassa erittäin suosituista SuomiLOVE-, Tähdet, tähdet – ja The Voice Of Finland -tv-ohjelmista.

Korpilahdelta lähtöisin oleva laulaja/tuottaja myös soittaa useita eri instrumentteja ja ollut mukana tuottamassa ja kirjoittamassa kappaleita muun muassa Anna Abreulle, Cheekille, Elastiselle, ja Sunrise Avenuelle. Kaiken tämän lisäksi Ikonen vaikuttaa myös Emma -palkitussa jazzyhtyeessä Oddarrang, soulyhtyeessä The Northern Governors sekä Sunrise Avenuen kosketinsoittajana.

Elena Mindru Finnection

Lauantaina 31.8.

klo 16.00

Lauantain 31.8. festivaalipäivän käynnistää upean Elenan johdolla Elena Mindru Finnection-yhtye!

Elena Mindru Finnectionin tahdittamana hymy nousee kuin itsestään kuulijan kasvoille ja tunnelma kohoaa kattoon – parempaa yhtyettä aloittamaan lauantain jazz-konsertit Wine Gardenissa tuskin löytyy! 

Tarjoiluehdotus: Hae mieleisesi viinilasillinen, suuntaa katse lavalle, kuuntele ja nauti menevästä meiningistä sekä valovoimaisesta tulkinnasta!

 

Romanialaislähtöinen Elena Mindru edustaa Suomen jazzlaulajien parhaimmistoa. Mindru saavutti vuonna 2012 toisen sijan maailman arvostetuimpiin lukeutuvassa Shure Montreux -jazzlaulukilpailussa, jossa kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi legendaarinen jazzmuusikko ja tuottaja Quincy Jones.

Vuonna 2013 hän valmistui Nordic Master Of Jazz -koulutusohjelmasta, jonka jälkeen hänet hyväksyttiin opiskelemaan Sibelius-Akatemian jazzmusiikin arvostettuun tohtoriohjelmaan.

Mindru esiintyy jazzlaulajana säännöllisesti sekä nykyisessä kotimaassaan Suomessa että ulkomailla. Hän on julkaissut omalla nimellään kolme jazzlevyä, ja hänen yhtyeensä on voittanut Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun vuonna 2014. 

Säveltäjänäkin tunnettu Mindru on räätälöinyt useita teoksia muun muassa Jyväskylä Big Bandille, sinfoniaorkesterille ja pienyhtyeille. 

 

Elena Mindru Finnection:

Elena Mindru – laulu

Sampo Hiukkanen – viulu, saksofoni

Tuomas J. Turunen – piano

Oskari Siirtola – basso

Anssi Tirkkonen – rummut

 

Romanialaistaustaisen, Suomessa asuvan Elena Mindrun toinen albumi viimeistään nostaa hänet jazzlaulajien parhaaseen A-ryhmään – – Lämminääninen Mindru hallitsee hienosti tyylien ja emootioiden kirjon, yhtyeen musisointi on hyvin hioutunut yhteen.”

Kauppalehti 20.8.2014

 

Jukka Perko & Swingin' Preboppers

Lauantaina 31.8.

klo 19.30

Lauantaina 31.8. Lounaispuiston lavalle nousee Jukka Perko & Swingin´ Preboppers tarjoamaan täyslaidallisen jalan alle menevää jazzia!

Yhtyeen etevien muusikoiden käsissä swing-aikakauden ikivihreät sävelmät saavat uuden elämän ja tempaavat kuulijansa mukaan musiikilliselle aikamatkalle 1930-1940-lukujen Amerikkaan. Bon voyage! 

 

Jukka Perko – saksofonit

Tomi Kettunen –  kitara

Toomas Keski-Säntti – piano

Joona Tuuri – basso

Teppo Mäkynen – rummut

 

Saksofonisti Jukka Perko (s. 1968) soitti itsensä jazz-piirien tietoisuuteen teini-ikäisenä Pori Jazzissa kesällä 1986. Jo seuraavana vuonna hänet kutsuttiin trumpetisti Dizzy Gillespien orkesteriin. Sittemmin Perkon taiteessa jazzin rytmiikka ja ajatuksen lento ovat saaneet rinnalleen suomalaisen musiikin sydänääniä virsien juurevasta harmoniasta Olavi Virran musiikkiin.

Näistä aineksista Perkon on onnistunut koostaa aivan omanlaisensa soundi ja musiikillinen kädenjälki, joka on tyylistä riippumatta kuultavissa ja tunnistettavissa kaikessa mihin hän tarttuu. Perko kuvaa omaa asennettaan soittamiseen ja säveltämiseen tasapainotteluksi täydellisyyden tavoittelun ja keskeneräisyyden hyväksymisen välillä.

Hän haluaa tarjota musiikillaan kuulijoilleen paikan, missä tradition kunnioitus ja uuden etsiminen, rohkeus ja nöyryys, yhteinen ja yksilöllinen ovat kaikki läsnä.

 

Tervetuloa Wine Gardeniin, Jukka Perko & Swingin’ Preboppers!!

VIRTA

Lauantaina 31.8.

klo 22.00

Suomalaisen jazzin suunnannäyttäjä! Upeaa lavaesiintymistä! VIRTA ottaa lavan haltuun Lauantaina 31.08.!

Nykyään helsinkiläistynyt yhtye on perustettu Kuopiossa vuonna  2011. Instrumentaaliyhtye yhdistelee musiikissaan pohjoismaista jazzperinnettä, post-rockia sekä elektronisen nykymusiikin elementtejä. Yhtyeen toinen levy Hurmos kuului Levykauppa Äx:n vuoden 2016 myydyimpien levyjen listalle.

Yhtyeessä vaikuttavat Antti Hevosmaa : trumpetti, vokaalit, elektroniikka, Heikki Selamo : kitara, vokaalit, elektroniikka ja Erik Fräki : rummut, perkussiot, elektroniikka. Musiikkimedia Rumba nimesi vuoden 2019 Jazz-Femma palkitun yhtyeen ”tulevaisuuden kulttibändiksi”.

Yhtye on tullut tunnetuksi kokeellisista livekonserteistaan ja on järjestänyt mm. kuusi kaupunkia kattavan audiovisuaalisen levynjulkaisukiertueen visuaalitaiteilijan, valosuunnittelijan ja äänisuunnittelijan kanssa alkuvuonna 2017. Sekä Helsingin Sanomat että Keskisuomalainen hehkuttivat yhtyettä konserttiarvioissaan.

Yhtye on esiintynyt vuosien 2017-2018 aikana mm. Pori Jazz festivaalin päälavalla, Flow festivaaleilla, Sideways festivaaleilla, Temppeliaukion kirkossa, Tampere Jazz Happening festivaaleilla, Jazzfestival Saalfeldenissä (Itävalta), We Jazz festivaaleilla sekä Bremenissä järjestetyillä Jazzahead! showcasefestivaaleilla lukuisien klubi- ja festivaalikeikkojen lisäksi.

 

Lehdistölainauksia:

Virta ansaitsee kunnian sukupolvensa suunnannäyttäjänä ja jo nyt eräänä kotimaisen nykymusiikin kulmakivenä.

– Savon Sanomat 12/2016

Oman ajan peilaaminen ja urhea uutta kohti meneminen on tuntunut harvoin näin hyvältä.

– Suomen Kuvalehti 12/2016

Virta is a band whose future evolutions will be worth following.

– All About Jazz 4/2015

Wine Gardeniin on aikaa

© 2019 Wine Garden
fiFinnish
en_GBEnglish fiFinnish